UNIQUE CLIENT: Inclusive Design

24.11.2022

© Unique Client

Simona Rybáková, kostuumontwerpster, is al bijna 40 jaar actief op het nationale en internationale platform in theater, film en speciale projecten. Haar sterke interesse in interdisciplinaire onderwerpen bracht haar in 2020 naar de Fashion and Footwear Studio van UMPRUM, waar ze samen met haar studenten het project UNIQUE CLIENT ontwikkelde. Met een inclusief ontwerpperspectief richt dit project zich tot mensen die geen confectiekleding kunnen dragen, vanwege hun gezondheid, verwondingen, geboorteafwijkingen, levensstijl of genderidentiteit. Het is meer dan een kledingcollectie, het is ook een overpeinzing van de specifieke behoeften van veel mensen die niet in de standaard canons passen. Tijdens deze lezing presenteert Simona Rybáková het project en de gedachten die hebben geleid tot de creatie van UNIQUE CLIENT.

UNIQUE CLIENT: https://online.umprum.cz/online/unique-client-en

Simona Rybáková (1963°), die voor haar werk als modeontwerpster verschillende prijzen heeft gewonnen, is een van de vertegenwoordigers van Tsjechische mode in het buitenland. Als kostuumontwerpster en onderzoekster is haar werk geïnspireerd door de beeldende kunst en staat het dichter bij de kunst dan bij strikte modevormen. Haar ontwerpen zijn te vinden in de collecties van het Musée des Tissus in Lyon en de Musea voor Decoratieve Kunsten in Praag en Brno.

Lezing in het kader van de tentoonstelling Design en Transformatie. Verhalen over Tsjechische design 1990-2020.

Praktische informatie:

Waar:

Design Museum Brussels

Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Sprekers: Simona Rybáková

Wanneer: 24.11.2022

Tijd: 19u

Duur : 1u

Taal: EN

Tarief: gratis (- 26 jaar) / € 5 (standaard)

Info: info@designmuseum.brussels / 02 669 49 21

Contact | Belgiëplein - 1020 Brussel | T +32 2 669 49 29 | Ontdek onze roosters